Skidorientering

Frida tvåa i Grönklitt

21 jan 2021.

Skidorienterarna fortsatte med deltävling i svenska cupen i Grönklitt under perfekta vinterförhållanden. Säsongens första långdistans avverkades på lördagen på banor som bjöd karakteristiska vägval för långdistans. Med det täta spårsystem av bredspårig som finns i området blev det procentuellt mycket bredspårsåkning mellan områdena med mer teknisk kartläsning. Både Frida Sandberg och Lars Widmer, klubbens åkare på loppet, var överens om att de skulle önskat mer orienteringsteknisk utmaning men hade både kämpat bra med skidåkningen vilket räckte till en 5:e respektive 15:e plats i säsongens hittills hårdaste startfält.

Förhoppningen inför söndagens medeldistans var att det skulle bjudas ännu mer orienteringsteknik på smalare spår vilket det också blev. Både Frida och Lars kunde dra nytta av förhållandevis snabb skidorienteringsteknik där Frida nu klev upp till 2:a plats 42 sekunder bakom tidigare landslagsåkaren i längd Lisa Larsen vilket var ett bra kvitto på att tekniken finns där. Lars avancerade även han jämfört tidigare tävlingar och hamnade på en 13:e plats med flera vassa åkare bakom sig i listan.

Nu har elitåkarna ett par veckors tävlingsfritt som kan nyttjas till kvalitativ träning innan cupen drar vidare till snörika Sundsvall 6-7 februari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *